MANİSA / ŞEHZADELER - Milli Birlik İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Geleneksel Çocuk oyunları Projesi kapsamında okulumuzda her sınıf düzeyinde farklı bir çocuk oyununda turnuva düzenlenmiştir. Yapılan turnuvada;

1. Sınıflar Atletizim Dalında 1-B Sınıfı;

2. Sınıflar Mendil Kapmaca Oyununda 2-A Sınıfı;

3. Sınıflar Kaleli Yakan Top oyununda 3-C Sınıfı;

4. Sınıflar Tombik (Dokuz Taş) Oyununda 4-C Sınıfı

Şampiyon olmuştur. Kazanan sınıflara Okul Müdürümüz Ercan DEMİRTAŞ tarafından kupa verilmiştir.

Şampiyon olan sınıfları tebrik ediyor, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 2-B Sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmeni Sevcan KAYA öncülüğünde yeni bir e-twinning projesine başladı.  2024 Şubat ayında  başlayan proje Türkiye, Romanya ve Yunanistan ortaklığıyla gerçekleşmektedir.

Mrt

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Eğitimci Yazar Ayla Çulha'nın katılımıyla bir YAZAR ÇOCUK BULUŞMASI etkinliği gerçekleştirilmiştir. Yazarımız Ayla ÇULHA önce öğrencilerimizle bir söyleşi yaptı. Daha sonra da öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Etkinliğin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Anasınıfı Öğretmenimiz İlkay SALGUT'a ve bizi kırmayıp okulumuza gelen Eğitimci Yazar Ayla ÇULHA'ya teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 5 Mart Salı günü Sivil Savunma ekibimiz tarafından deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilere deprem esnasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Sirenlerle birlikte öğrencilerimiz önce çök-tutun-kapan hareketi yaptı. Daha sonrada belirlemiş olduğumuz tahliye planına uygun olarak binayı tahliye edip toplanma alanında toplanıldı. Burada öğrencilerimize deprem ile ilgili bilgiler verildi.

İlçemizde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasında

Mangala dalında ilçe birincisi olan Abdullah KOÇAK ve Equilibrio dalında ise

ilçe ikincisi olan Ömer KABAK adlı öğrencilerimizi ve Danışman öğretmenimiz Gökçe DİROL öğretmenimizi  tebrik eder

başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin GENÇAY okulumuzu ziyaret etti. Müdürümüze ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Manisa İl Emniyet Müdürü Sayın Fahri AKTAŞ okulumuzu ziyaret etti. Müdürümüze ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Ock

BE SUSTAINABLE FOR A BETTER WORLD - DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OL e-Twinning projesi etkinlikleri 2-B Sınıfı öğrencilerinin katılımı ile devam ediyor.

Ara

Kuruculuğunu Kahraman ÖZGÜR ve İlhame HÜSEYNOVA'nın yaptığı e-twinning projesi yabancı ve yerli 12 ortakla gerçekleştirilmektedir Proje ortaklarımız Azerbaycan, Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye'nin dört bir yanından katılan ilkokul öğretmenleridir Okulumuz 2-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Sevcan Kaya'nın öncülüğünde bu projeyi gerçekleştirmektedir.

PROJENİN AMACI: çevreye duyarlı, geleceği görebilen, kaynakları verimli kullanabilen, STEM  faaliyetlerini kullanarak toplumsal duygulara duyarlı, özgürlük ve barış anlayışı yüklenmiş yaşam tarzını benimseyen davranışların işlenmesi

PROJE KONULARI

1- Sağlıklı ve kaliteli yaşam (Healty and quality life)

2- Temiz su (Clean Water)

3- Eşitsizlik (Inequalıty)

4- Karasal yaşam (Terrestrial life)

5- Sudaki yaşam (Life in the water)

6- İklim eylemi (Climate Action)

Kas

24 kasım Öğretmenler Günü Programımızda emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yad ettik. Programda  emeği geçen arkadaşlarımıza  ve öğrencilerimize  teşekkür  ederiz.

Ock

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Ebubekir ERMİŞ Bey okulumuzu ziyaret kapsamında kazan dairemizi de dolaştı. Tertip ve düzenden dolayı personelimiz Davut Aras´a teşekkür etti.

Ock

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından dilin gelişmesi ve korunması amacıyla hayata geçen Okuyan Şehir MANİSA  Projesi kapsamında Türkiye Dil ve edebiyat Derneği Manisa Şubesi´nin desteği ile Okulumuzda Şehit Erol Olçok kütühanesi açıldı.  Kütüphanemizin  açılışı  Manisa  milletvekili  Sayın Selçuk ÖZDAĞ   tarafından  yapıldı.

Ara

Okulumuzun bütün kapıları yenilendi. Artık tüm kapılarımız rengarenk ve cıvıl cıvıl